Kako začeti s prenovo stanovanja / hiše

Ko razmišljamo o prenovi stanovanja oz. hiše in se zanjo tudi odločimo, se lahko znajdemo v težavah, če se renovacije ne lotimo na pravi način. Ponujamo vam dobre nasvete le v nekaj korakih in tako bo prenova potekala gladko in brez zapletov.

Proračun

Zagotovo vam bo največjo težavo delal prav proračun, ste si ga zastavili pred prenovo stanovanja oz. hiše, zato te besede ne moremo dovolj poudariti! Proračun je nekaj, s čimer se boste skozi celotno prenovo največ ukvarjali, zato je priporočljivo, da se nanj na začetku zelo dobro pripravite. Zberite čim več informacij, pogovorite se s prijatelji in znanci, ki so že šli skozi proces prenove hiše oz. stanovanja, oglejte ter pozanimaje se o vseh cenah materialov in del ter si naredite okviren proračun, ki ga nujno preverite še pri izvajalcih. Zraven upoštevajte, da se pri prenovi starega stanovanja ali hiše vedno pojavijo še neizogibne težave, katere vas bodo negativno presenetile, a vseeno manj, če boste…

Preberite več o Kako začeti s prenovo stanovanja / hiše
  • 0

Preprosti načini kako »fengshui-zirati« vaš dom

Praksa FENG SHUI je globoko prežeta s čuječnostjo, upočasnjevanjem in opazovanjem podrobnosti vvašem življenju tako, da lahko resnično doživite sedanji trenutek.Izvira iz Kitajske, besedi pa pomenita veter in vodo. Veter je naša sapa, naš dih, naše telo pa je skoraj iz70% vode. Dih in voda sta glavna za življenje, prav tako feng shui. Zgodovinsko gledano ima feng shuikorenine v taoizmu in budizmu, vendar so elementi feng shuija v vsaki kulturi vidni skozi čas. Na primer,vsi lahko začutimo razliko med stanovanjem sredi mesta in mirno skrito kočo na obrobju gozda inugotovimo kako okolica močno vpliva na našo energijo.

NEKAJ PRAKTIČNIH NASVETOV PRI POSTAVITVI IN RAZPOREDITVI ZA DOBER FENG SHUI V VAŠEM DOMAČEM ZAVETJU:

Glavni kosi pohištva v posamezni sobi, tisti katere uporabljamo največ, so postelja, delovna in jedilnamiza, štedilnik,… Dobro je, da so takšni kosi izpostavljeni in obrnjeni tako, da ob njihovi uporabi viditevhodna vrata sobe. Vrata so namreč…

Preberite več o Preprosti načini kako »fengshui-zirati« vaš dom
  • 0

Hrvaška polna življenja

Del Evropske Unije je tudi republika Hrvaška. Hrvaška je obmorska država, ki leži v jugovzhodni regije Evrope. Razprostira se od vzhodnih robov Alp na severovzhodu vse do Panonske nižine in bregov reke Donave na vzhodu. Njen osrednji del pokriva Dinarski gorski svet, južni del pa se končuje na obali Jadranskega morja. Na Slovenijo meji na severu in zahodu, na Madžarsko na severu, na jugu in vzhodu na Bosno in Hercegovino, na Črno Goro na jugu ter na vzhodu na Srbijo. Glavno mesto Hrvaške je Zagreb, najvišji vrh države pa Dinara z nadmorsko višino 1831 metrov.

Razdeljena je na dvajset upravno administrativnih enot, imenovanih županije, glavno mesto Zagreb ima pa poseben status.

Dolžina Hrvaške obale je 5835 kilometrov, v tem pa je zajeto 4058 kilometrov obale otokov. Vseh otokov je 1185, od teh je poseljenih le 67.

https://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?client=ca-pub-8268817501122317&output=html&h=160&slotname=4874317267&ad…
Preberite več o Hrvaška polna življenja
  • 0

Borovnice, temno modri zaklad zdravja

Poletje poleg visokih temperatur, morja in oddiha prinaša tudi bogat izbor svežega sadja in zelenjave, med katerega prav gotovo uvrščamo tudi borovnice.

Poznamo ogromno vrst borovnic, v našem prostoru pa jih najpogosteje poznamo kot gozdne in ameriške.

Gozdne borovnice

Gozdne borovnice najbolje uspevajo v vlažnejših gozdovih, za katere so značilna humozna tla. Samo rastje ima obliko močno razvejanega in do 40 cm visokega grma s pokončnimi zelenimi vejami, ki rastejo pod ostrim kotom. Plodovi na manjši nadmorski višini dozorijo že junija in julija, višje pa jih lahko najdemo tudi v avgustu. So temno modre barve in kiselkasto-sladki, z močno aromo, njihova velikost pa se razlikuje glede na to, koliko sonca in vlage dobijo – običajno so tako veliki kot grah, včasih pa naletimo tudi na take, ki nas spominjajo na ribez.

Zaradi nizke rasti in običajno višjih terenov nam nabiranje lahko vzame kar nekaj truda in časa, ki pa sta kaj kmalu popl…

Preberite več o Borovnice, temno modri zaklad zdravja
  • 0