20 trikov za enostavno čiščenje

Se mučite s čiščenjem madežev, ki se jih zdi skoraj nemogoče odstraniti? Se vam ob misli, da bo potrebno ponovno počistiti vaše stanovanje ali hišo, kar zamegli pred očmi?

S temi enostavnimi triki vam bomo razkrili, kako hitro, enostavno in z le malo iznajdljivosti lahko očistite še tako zahtevne madeže.

Imate težave s čiščenjem srebrnega pribora? Zakaj, saj se čisti sam. V posodo nalijte vročo vodo, sol, alu folijo in papir in nato srebrni pribor. Po 30 minutah je sijoče čisto!

Imate madeže od kozarcev na vaši leseni površini? Obrišite jih s krpo in jih kasneje posušite s fenom za leso. Zginili bodo!

Koliko časa zapravljate za drgnjenje tuša. Zakaj že? V vrečko nalijte destilirani kis in jo zavežite okoli tuša, pustite mirovati okoli 8-10 ur, potem odstranite vrečko, obrišite z gobico in ste končali. Lahko ne?

Pijete Coca-Colo? Mi z njo čistimo WC školjko.

Imate mikrovalovko in je potrebna čiščenja? V mikrovalovno pečico postavite vodo z limono, ter jo priključite za nekaj minut, nato le še malo pobrišite s krpo.

Imate na preprogi ostanke, ki z drgnjenjem ne gredo in gredo stran. Naredite si mešanico vode in kisa razmerje 2:1 v prid vode, podrgnite po preprogi. Nato na mesto, ki ste ga podrgnili položite vlažno kuhinjsko krpo in z vročim likalnikom likajte 30 sekund.

Ali zapečene ponve še vedno odstranjujete z žičnato gobico in mislite, da ste bolj sebi zdrgnili prste, kot pa madeže na ponvi? Mi v ponev vlijemo mešanico kisa in vode, malo pred vretjem, ko se že ob strani pojavljajo mehurčki, odlijemo in enostavno madeži so popustijo.

Ste si zmočili čevlje? Napolnite jih z rižem, ki nase posrka vodo.

Ste razbili steklen kozarec ali posodo. Res, da s kruhom, se ni lepo igrati, ampak ko smo velike koščke odstranili, je najlažje in efektivno odstraniti najmanjše s kosom kruha, brez da bi kakšen košček stekla ostal na tleh.

Imate zamašene odtoke? Naredite mešanico destiliranega kisa in aspirina približno 2 decilitra, pustite stati 10 minut, nato mešanico vlijte v vročo vodo in vse skupaj v odtok. Deluje!

Imate ostanke šminke na oblačilih? Poškropite jih z lasom za lase, po 10 minutah mirovanja, dajte oblačila v pralni stroj.

Madeže na steklenih posodah enostavno odstranite z alu folijo in detergentom in potem jih povoščite.

Imate usnjeno sedežno garnituro ali stol, snov, ki je dobra za vaše usnjene čevlje je dobra tudi za sedežno.

Najboljše na žaru odstranjuje madeže čebula.

Gobice za pomivanje so vedno polne bakterij, enostavno jih dajte vsak dan za 1 minuto v mikrovalko in so razkužene. Gobice pa le zamenjajte ko začnejo razpadati ali zaudarjati.

Ostanke olja odstranimo z novim oljem.

Se vam je na kozarcih nabral vodni kamen? Očistite ga s kisom, prav tako deluje za vodni kamen v kadi in lijaku.

Električni mešalnik enostavno po uporabi namočite v vodo z milom in pustite nekaj časa mirovati.

Mešanica 50% belega kisa in 50 % vode vam hitro očisti senčila.

Pomivalni stroj enostavno očistite, da vanj vlijete mešanico kisa in vode in ga vklopite, ko pomije zamenjajte kis za pecilni prašek in ga ponovno vklopite in pomivalni stroj bo čist.

Iz teh 20 trikov je razvidno, da je vedno pametno imeti na zalogi kis.

22 marca, 2022 20:56

200 vseh ogledov, 1 danes